Ny radiostudio till Mora

Så har vi levererat ytterligare en digital radiostudio, denna gång till Radio Siljan i Mora. Mixern är en Forum IP från AEQ med 12 reglar med A/B funktion vilket gör att det enkelt går att växla mellan 24 källor. Studion kommer vara en multistudio som kommer att användas på flera olika sätt, dels för självkör men även med tekniker. Studio är utrustad med två ljuddatorer, en sk. sändningsdator för automation och en redgeringsdator för inspelning och redigering. Studio har även utustats med viss analog utrustning som tex rullband och skivspelare som på senare år blivit en kult att använda. Mixcore har AES67 / Dante interface vilket används för att ta in gemensamma källor som bl.a AEQ:s Venus IP kodare, talstudio via AEQ Netbox 4MH. Här går även automation och sändningsledning.

Studion är ansluten till en NetBox 32 MX som förbinder ytterligare en studio i radiohuset. Genom den inbyggda knappsatsen i mixern kan Netboxen styras så att en sändningsväxel erhålls.

Netboxen matar ljudkompressorn digitalt via AES3 som i sin tur matar ljud till webbradio samt den digitala ljudlänken. Sändaren är en RVR PTX DDS vilket gör att grundbärvågen samt modulationen skapas helt digitalt utan några mellansteg.